Handleidingen & downloads

Om te starten met Acadin hebben we een handige sheet gemaakt waarin snel duidelijk is hoe te starten met Acadin. Daarnaast zijn er handleidingen voor beheerders, begeleiders en leerlingen beschikbaar.

Voor technisch gerelateerde vragen over bijvoorbeeld het gebruik van Acadin, het aanvragen van een topdomein, kunt u terecht bij helpdesk@acadin.nl of T (070) 448 29 43.

Beginnen met Acadin

Om te starten met Acadin, hebben we een aantal handige downloads:

 

Beheerder (moderator)

Ieder Topdomein heeft één beheerder. Deze maakt eenmalig de gebruikersaccounts aan van de leerlingen en de begeleiders die mogen werken binnen het betreffende Topdomein. De beheerder zorgt ook voor de koppeling van leerlingen aan hun begeleider(s) en beheert de gebruikersgegevens in geval van wijzigingen. Een moderator kan zelf ook aan leerlingen gekoppeld worden om als begeleider te werken binnen Acadin.

Begeleider

Een begeleider wordt gekoppeld aan de leerlingen die hij/zij begeleidt. Vanuit de overzichtspagina kan de begeleider de voortgang van al zijn leerlingen volgen en per leerling leeractiviteiten zoeken, toekennen en beoordelen.

Leerling

Een leerling is gekoppeld aan één of meerdere begeleiders. Na het inloggen komt de leerling in het overzicht van leeractiviteiten die al zijn ingepland. Een leerling kan zelf ook in de Acadin database naar interessante leeractiviteiten zoeken. De leerling kan alle bijbehorende websites en/of bestanden inzien, (werk)bestanden online bewaren bij uit te voeren leeractiviteiten en deze ter beoordeling inleveren. Daarnaast heeft de leerling toegang tot zijn portfolio met afgeronde activiteiten en de feedback hierop en tot zijn eigen leerlingprofiel.

Leveringsvoorwaarden, privacyreglement en verwerkersvoorwaarden

Klik hier voor de leveringsvoorwaarden digitale producten.
klik hier voor het privacyreglement.
Klik hier voor de verwerkersvoorwaarden.

Presentatie webinar

Klik hier voor de presentatie van het webinar op 14 september 2021

De plusgroepen van Vrijeschool de Es halen heel veel uit Acadin

Vrijeschool De Es

Acadin heeft voor elk wat wils en is heel divers

Basisschool Groeneveld te Venlo

Acadin voelt als een beloning

Jan Hendriks - directeur BS de Vogelaar

Het consortium Acadin, onder de vlag Onderwijsontwikkeling Nederland