Veelgestelde vragen

Per onderwerp vindt u hier veel voorkomende vragen. Heeft u een vraag over de techniek, inhoud of heeft u een algemene vraag? Dan staat uw antwoord hier waarschijnlijk bij.

Algemeen

Wat is Acadin?

Acadin is voor begeleiders en cognitief getalenteerde en (hoog)begaafde leerlingen in het basisonderwijs. De begeleiders kunnen bijvoorbeeld leerkrachten, begeleiders van verrijkingsgroepen of ouders zijn. Bekijk de introductievideo om een indruk te krijgen van de mogelijkheden die Acadin voor hen kan bieden.

Voor wie is Acadin?

Acadin is voor begeleiders en cognitief getalenteerde en (hoog)begaafde leerlingen in het basisonderwijs. De begeleiders kunnen bijvoorbeeld leerkrachten, begeleiders van verrijkingsgroepen of ouders zijn. Bekijk de introductievideo om een indruk te krijgen van de mogelijkheden die Acadin voor hen kan bieden.

Kunnen Belgische scholen ook gebruikmaken van Acadin?

Ja, ook Belgische scholen kunnen gebruikmaken van Acadin.

Wat is een Topdomein?

Een Topdomein is een eigen afgeschermde omgeving. Een (onderwijs)instantie, ouder of een andere begeleider van talentvolle leerlingen kan een Topdomein aanvragen en wordt daarmee moderator (beheerder). De moderator kan de begeleiders en leerlingen aanmaken die toegang hebben tot het betreffende Topdomein.

Waarom is het nodig om in te loggen?

Iedere begeleider of leerling werkt binnen een afgeschermd Topdomein dat enkel bestemd is voor de school, verrijkingsgroep of gebruikersgroep waar hij/zij toe behoort. Tijdens het inloggen wordt bepaald bij welke groep de gebruiker hoort en komt de gebruiker automatisch in het eigen Topdomein.

Wat voor leeractiviteiten zijn er?

Het aanbod varieert van interessante webpaden ter verbreding, uitdagende experimenten, onderzoeksopdrachten, webkwesties, digitaal beschikbare (gratis) verrijkingsmaterialen en beschrijvingen van overige geschikte materialen.

Welke opzegtermijn hanteert Acadin?

Ook voor Acadin 2.0 geldt een opzegtermijn van 1 maand voor het eindigen van de abonnementsperiode van 1 jaar. Indien wij geen opzegging hebben ontvangen wordt uw abonnement automatisch verlengd. Facturatie vindt plaats op basis van het werkelijk aantal leerlingen op uw school conform de meest recente DUO-bestanden.

Er zit nog meer in Acadin dan we dachten

Maasdijkschool in Heerenveen

NRO-onderzoek: Ook creatief begaafde leerlingen verdienen uitdagend onderwijs

Joyce Gubbels - Orthopedagoog

De training heeft Acadin bij ons op de kaart gezet

Renske Prins van KBS de Reinboge

Het consortium Acadin, onder de vlag Onderwijsontwikkeling Nederland