Veelgestelde vragen

Per onderwerp vindt u hier veel voorkomende vragen. Heeft u een vraag over de techniek, inhoud of heeft u een algemene vraag? Dan staat uw antwoord hier waarschijnlijk bij.

Techniek

Waarom ingewikkelde wachtwoorden?

De Wbp (Wet bescherming persoonsgegevens) omvat de belangrijkste regels voor omgang met persoonsgegevens in Nederland. Maar wat zijn persoonsgegevens? De Wbp geeft aan dat een persoonsgegeven elk gegeven is over een geïdentificeerde of identificeerbaar natuurlijk persoon. Dit houdt in dat informatie over iemand gaat of naar deze persoon te herleiden is. Aangezien Acadin persoonsgegevens registreert moet de beveiliging hiervan goed geregeld zijn. Het goed beveiligen van wachtwoorden is in Nederland wettelijk verplicht. Dit is de directe aanleiding, ook al is het niet altijd even handig, dat alle gebruikers een (sterk) wachtwoord moeten hebben.

Hoe kan ik wachtwoorden aanmaken en versturen?

Klik hier voor de nieuwe handleiding wachtwoorden aanmaken en versturen.

Waarom moet mijn wachtwoord uit minimaal 8 tekens bestaan?

De reden is dat de wetgever dit aangeeft dat wij dit moeten doen. Het is dus geen vrije keuze voor ons. Het doel is om de veiligheidsmarge te vergroten.

Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord kwijt ben?

U kunt mailen naar de helpdesk helpdesk@acadin.nl. Zij sturen nieuwe inloggegevens naar het e-mailadres van de beheerder. U kunt ook naar het inlogscherm gaan en de functie wachtwoord vergeten gebruiken. In dit geval moet u wel uw gebruikersnaam hebben!

Kunnen begeleiders en leerlingen ook zelf hun wachtwoord wijzigen?

Elke gebruiker in Acadin kan in zijn/haar account een wachtwoord wijzigen. Voor beheerders in het profiel (tandwieltje). De begeleiders en leerlingen onder de optie instellingen.

Ik heb een wachtwoord van een leerling handmatig aangepast en opgeslagen, maar als ik nu inlog als leerling zijnde moet ik mijn wachtwoord verplicht h

Als u als beheerder inlogt en in het account van de leerling in het tabblad account staat en een nieuw wachtwoord heeft ingesteld heeft u de optie om ‘wachtwoord verplicht her-instellen’ uit te schakelen. Als de leerling nu inlogt met zijn nieuw aangegeven wachtwoord krijgt hij of zij deze melding niet meer.

Moet ik een e-mailadres vermelden in het account van een leerling?

Nee, dit is niet verplicht. Indien u geen e-mailadres heeft van de leerling  genereert het programma een Acadin e-mailadres, zodat opdrachten verstuurd kunnen worden (verder kan hier niks mee worden gedaan). In het geval dat u wel een eigen e-mailadres wilt gebruiken van de leerling, dient u dit in goed overleg met ouders/school/bestuur te doen i.v.m. privacy protocollen e.d.

Kan ik mijn gebruikersnaam wijzigen?

Nee, u kunt uw gebruikersnaam niet wijzigen.

Ik ben beheerder, maar ik kan niet inloggen op de website en ik wil ook leerlingen begeleiden

Dit is correct, u kunt als beheerder alleen het account beheren. Indien u naast beheerder ook taken heeft als begeleider, dient u voor uzelf een begeleidersaccount aan te maken en de juiste leerlingen aan u te koppelen. Let op: gebruik bij de aanmaak van een account als beheerder een ander, uniek e-mail adres.

Kan een e-mailadres meerdere keren gebruikt worden?

Nee, elk e-mailadres kan maar een keer gebruikt worden.

Ik ben beheerder en heb begeleiders/leerlingen aangemaakt, maar enkele begeleiders/leerlingen ontvangen geen inloggegevens als ik de wachtwoordgegeven

Indien u inlogt als beheerder kunt u zien of de e-mailadressen die zijn gebruikt correct zijn en/of dubbel in gebruik. Dit zie je doordat voor de naam een gevarendriehoekje staat in het overzicht begeleiders.

Implementatie Acadin na gedegen onderzoek

De Waterlelie in Rotterdam

Leerkrachten en leerlingen zijn erg enthousiast

Heidi Jacobs van Basisschool de Schakel

Acadin heeft veel voordelen je ziet kinderen echt opbloeien

Mirjam Groeneveld van de Sint Jozefschool te Achterveld

Het consortium Acadin, onder de vlag Onderwijsontwikkeling Nederland